Fashion.BG » Личности

Личности

Nevena Jeleva

Невена Желева

Фризьор

Невена израства в София в семейството на архитекти, а нейна кръстница е голямата българска актриса Невена Коканова, която насърчава творческите й изяви. Вместо на сцената обаче Невена решава да развива артистичните си заложби в друго поприще и избира професията фризьор.

Тя работи като асистент на някои от най-големите имена в бранша през 90-те години – Тодор Тошев, Вени Игнатова и Недялко Недялков. Желанието да даде най-доброто от себе си и да търси нови предизвикателства я среща с музиканти като Влади Ампов – Графа, Акага, D2, и др. Именно тя променя тотално имиджа на Стоян Михалев като подстригва дългата му коса. Тя стои и зад обръснатата глава на Графа в клипа към песента „Глава“. „Спомням си, че когато снимахме видеото към парчето, всички останали от екипа имаха възможност да направят по няколко дубли пред камерата. Аз обаче нямах този шанс – не можеш да обръснеш една глава няколко пъти, докато се получи добре! Трябваше да стане перфектно от първи опит“, разказва Невена.

Сред клиентите й е и актьорът Стефан Данаилов. Той се опитва да я разубеди от порива й да стане актриса като и я скъсва на изпит за НАТФИЗ и я съветва да продължи да развива професията си.

След конкурс Невена става част Българския национален отбор по фризьорство, което й дава възможност да се срещне с имена като Луис Лонгерас и Видал Сасун, а с някои световни професионалисти като Соня и Кристофър Дав създава приятелства, които продължават и до днес. Едва 19-годишна Невена открива собствен салон в София и не след дълго нейни клиенти стават Ники Кънчев, Юлиана Дончева, Дони и Момчил и др.

В момент, в който сякаш професионалният й път в България тръгва към успеха, тя решава да потърси нови хоризонти пред себе си и отправя поглед към САЩ. „Не съм се разочаровала от живота в България, нито пък ми е било мечта да отида в Америка.

Работи със звезди като Джордж Клуни, Роби Уилямс, Дейвид Шуимър, Ричи Хоутин, Мила Кунис и Селин Дион. Музикантът Лайнъл Ричи й е верен клиент и е сред най-добрите й приятели;

Създавала е прически за фото сесии и дефилета на дизайнери като Calvin Klein, Salvatore Ferragamo, Chanel и Betsy Johnson. Работила е за модните седмици в Ню Йорк и Лондон и за звездите на Оскарите;
 Bridal Fashion
  • Личности
  • Модели

designer

Валентина Войкова


Водеща
и още...

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече