Fashion.BG » Личности

Личности

Petko Savov (SAVOV)

Петко Савов (SAVOV)

български поп музикант

Петко Савов е български поп изпълнител и композитор. За артистичен псевдоним използва фамилното си име.

Петко Савов е роден на 13-ти януари 1981 година в град Свищов. Прекарва няколко години в преместване от един град в друг. Заедно със семейството си живее в Пещера, София и дори за година в живописния планински град Елена. През 1988 година се установява във Велико Търново. С музика се занимава от дете. След подготовката си в музикалната паралелка на СОУ „Ем. Станев”, завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, със специалност „Музикална педагогика”. По-късно се дипломира и като магистър в Музикалната Академия в Пловдив (АМТИИ).

За старт на самостоятелната си и професионална кариера като поп музикант, Савов определя 2008 година. Това е годината в която излиза дебютната му песен „Чужди неща”. Професионалната реализация на записа се случва, малко след като Савов участва в „ПОП-РОК ФЕСТ НЕСЕБЪР". Изпълнението му тогава впечатлява Мая Райкова, която в качеството си на член на журито и представител на Българското Национално Радио, присъжда специалната награда на националната медия, а именно продуциране на песента. Савов започва работа по записа на песента в края на 2007 годината а в началото на 2008 е вече готова. В същата година песента се представя за пръв път в "БНР" и "БГ Радио" и се превръща в първият официален сингъл, с който Савов се представя на българската музикална поп сцена. Следва реализиране и на видеоклип към песента, с който "Чужди неща" се разпространява и по всички български телевизии. Наред с интервюта и представяния в местните телевизии и радиостанции, музиката на Савов започва да намира място и в националните медии. През 2010 година Българската Национална Телевизия изпраща екип, за да заснеме и излъчи в ефира си видеоматериал за него и дебютната му песен. С излизането на втората му песен и клип „Признание”, през 2012 година, Савов затвърждава появата си на българската музикална поп сцена и постепенно започва да навлиза в голяма част от българските музикални медии и техните класации. В началото на кариерата си е работил с Михаела Филева, Христина Ралева („Сладки Мечти”), Стела Петрова и много други.

През годините е награждаван многократно. След първите награди от почти всички музикални конкурси в своя град, Савов започва да получава признание и на редица фестивали и конкурси, далеч извън границите на Велико Търново. Носител е на награда от Съюза на Артистите в България, награда на Българското Национално Радио и десетки други.
 Bridal Fashion
  • Личности
  • Модели

designer

Росица Кирилова


певица
и още...

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече