Fashion.BG » Личности

Личности

Petya Pavlova

Петя Павлова

Певица и композитор, актриса и модел
Тя е една от тези изпълнителки, които винаги са в центъра на вниманието. Образът й върху кориците на списанията им гарантира високи тиражи. Богатството на гласа й, забележителната й личност, както и невероятният и чар и присъствие я правят една от най-горещите изпълнителки.

Петя Павлова започва да се занимава с музика в началото на 90-те години на миналия век. Тя подписва първия си договор през 1994 г. с най-голямата по това време звукозаписна компания в България - Unison Records. Песента \"Как си момче?\" от нейния дебютен албум \"Сънят\" влиза в Топ 5 на радио класациите и превръща Петя в любимка на медиите.
След издаването на два албума в България тя става първата българска поп изпълнителка, добила интернационална популярност.

Петя Павлова заминава за Лондон през 1997 г. Там тя изучава композиране, продуциране и музикален бизнес - все специалности, които впоследствие започва да развива професионално.
През 2002 г. Петя започва да работи на договор като композитор и автор на песни, а в края на годината е поканена да участва в Capital Radio Live Show, където пее пред публика от 15 000 души.

След многобройни успехи, включващи изяви на сцени като London Arena и тези на редица големи европейски клубове, през 2004 г. Петя Павлова се завръща в София. Тук тя създава и собствена компания - Max Music, която притежава правата на песните й.

Освен като музикант, тя е известна и като актриса и рекламно лице. През 1997 г. Петя става рекламно лице на Pepe Jeans London в България, с което помага марката да се наложи у нас и да стане любима на всяко момиче в страната. През 2004 г. тя разширява спектъра на изявите си в роли с участие в телевизионни сериали, игрални филми и реклами, включително драматичния сериал на BBC Spooks, филм на Ali G и реклами на Clarks, British Gas и Smirnoff.

Галерия


Петя Павлова Petya Pavlova

Снимка: petiaonline.com


 Bridal Fashion
  • Личности
  • Модели

designer

Димитър Бербатов


Футболист, централен нападател на Манчестър Юнайтед
и още...

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече