Fashion.BG » Личности

Личности

Simona Peycheva

Симона Пейчева

Състезателка по художествена гимнастика
Симона Пейчева е българска състезателка по художествена гимнастика. Родена е на 14 май 1985 г. Завършила е 2004 година 8 СОУ Васил Левски в гр. София. Състезателка е на клуб "Академик" София.

През 1999 година за първи път става републиканска шампионка на България за девойки, 2000 година е приета в националния отбор на България за жени. През 2001 години след класиране от контролно състезание на националния отбор, Симона Пейчева заема 1-во място и си извоюва правото да замине на Гран При в Киев, на което се класира 7-ма в многобоя, на два уреда е 6-та и на другите два – 5-та. През юни 2001 година заминава на Европейско първенство в Женева (Швейцария), на което има две четвърти места и две пети на отделните уреди.

Октомври месец 2001 година Симона Пейчева печели сребърен медал в многобоя, 3 златни медала на обръч, топка и бухалки, 1 сребърен на въже и 1 бронзов в отборната надпревара на Световното първенство в Мадрид (Испания). През 2002 година се класира на 4-то място многобой и 3-то място отборно на Европейското първенство в Гранада (Испания).

На Световното първенство 2002 година в Щутгарт (Германия) печели 2 златни медала на топка и бухалки, сребро на обръч, четвърто място на въже; 2003 година - заема 3-то място на Европейското първенство в Германия. Тя е носителка на три златни, два сребърни и един бронзов медал от отборното класиране от Световното първенство в Мадрид (Испания) през 2001-ва година.

Участвала е два пъти на олимпийски игри - Атина 2004 е 6-та в многобоя, а в Пекин 2008 в 10-та в многобоя. През юни на европейското първенство в Торино завърши 7-ма в многобоя, а през юли на Световната купа във Варна спечели титлата в многобоя, взе три златни и едно сребърно отличие на финалите на отделните уреди.

На 17 декември 2008 г. Пейчева официално слага край на спортната си кариера.


Повече информация

Симона Пейчева представи новата серия на Nivea, изцяло вдъхновена от природата


 Bridal Fashion
  • Личности
  • Модели

designer

Катя от дует Ритон


Певица
и още...

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече