Fashion.BG » Личности

Личности

Vyara Georgieva

Вяра Георгиева

Моден дизайнер и основател на FEDE fashion studio

Вяра Георгиева завършва висшето си образование в ISTITUTO MARANGONI – Mилано, Италия, специалност „Моден дизайн”. В модната столица тя работи като асистент дизайнер за марки като VERSACE Sport и Cappopera couture. Участва активно в бекстейдж подготовката на ревютата от ежегодните седмици на модата в Милано за имена като Gian Franco Ferre, Costume Nacional и др.

През 2005 година Вяра поставя началото на марката FEDE fashion studio, специализирано в изготвянето на булчински и официални тоалети. Стилът на роклите с марка FEDE се отличава с авторско съвременно звучене, висококачествени италиански материи и с подчертано внимание към детайла. Вяра представя и лимитирана колекция FEDE CASUAL, съчетавайки трико с тафта, тюл и коприна в съвременни предложения за модерната градска принцеса.

На 4 юли 2012 г. Българската модна къща FEDE fashion studio с дизайнер Вяра Георгиева откри с ревю грандиозния спектакъл на петото юбилейно издание на традиционния културен празник „София поздравява Рим”,на Площад Кампидолио (на Капитолийския хълм) в сърцето на Вечния град. На красивата сцена пред кметството на Рим дизайнерката Вяра Георгиева показа официална линия висша мода от колекцията PRIMA и булченски тоалети от колекция VERDE. Ефектът на тоалетите бе подчертан от артистичното присъствие на балет „Арабеск”, които ги представиха.

Вяра Георгиева e и единственият български дизайнер, поканен да присъства на страниците на авторитетното италианско модно списание „Рандеву” (Rendez-Vous De La Mode) с над 60-годишна история. Премиерният брой на изданието, което започва да излиза с нова концепция през есента на 2012 г., беше представен за първи път на най-важното в света текстилно изложение Première Vision. Поканата към Вяра Геогиева е отправена лично от главния редактор, а позицията й на страниците на списанието е сред най-големите имена във висшата мода като това на Жан Пол Готие и др.

В България дизайнерката Вяра Георгиева участва в различни арт проекти и работи с едни от най-отличаващите се представители на артистичните среди. В едни от последните си видео клипове Нели Рангелова („Ще можеш ли”) и Теди Кацарова (“Just you and I”)  са с тоалети на FEDE fashion studio. Теди Кацарова е пяла на една с сцена в Рим с Майкъл Болтън в тоалет на дизайнерката Вяра Георгиева. Тя облече и Нели Рангелова за дуета й с Графа на сцената на Финала на българската песен за Евровизия 2012. За своята акустичната вечер на 28 ноември 2012 г. в зала „България”,  Нели Рангелова за пореден път повери визията си на дизайнерката Вяра Георгиева и FEDE fashion studio. Певицата блесна на сцената с четири артистични тоалета, всеки от тях отразяващ различните настроения на жената и богатия емоционален свят на самата Нели Рангелова. 

През октомври 2012 г. Дългогодишният телевизионен журналист в БНТ и водещ на националните новини – Мира Добрева – се довери на дизайнерката Вяра Георгиева за своята екранна визия в предаването „Отблизо”. Подчертаната, но не натрапчива елегантност на дрехите, е спечелила вниманието на Мира Добрева, известна като една от най-добре облечените и стилни жени в телевизионния ефир. Мира Добрева и нейната колежка Стела Арищиева всяка събота и неделя са на екран с тоалети от casualлинията на FEDE fashion studio. Дизайнерката Вяра Георгиева отбелязва, че дрехите от тази всекидневна линия са: „за дамите, които търсят стил, нещо за работа, но много артистично, да бъде пипнато, дизайнерско, българско и качествено”.

Други известни дами, избирали тоалети на FEDE fashion studio за свои публични изяви са: талантливата писателка Людмила Филипова, която представи книгата си „Печатна грешка” в елегантна рокля на дизайнерката. За своя специален сватбен ден още актрисите Йоана Буковска, Искра Ангелова, както и Весела Тотева избраха рокли от FEDE fashion studio. Ева Паунова, съветник в Eвропарламента, също се доверява на модния вкус на Вяра Георгиева, в ролята си на кръстница на най-малката дъщеря на вътрешния министър Цветан Цветанов – София през юли 2012 г. Александра Сърчаджиева, Нети Добрева, Десислава Бакърджиева, Симона Пейчева, Анастасия Ингилизова, Славена Вътова, Галя („Каризма”), също са сред дамите, които поверяват външния си вид на дизайнерката Вяра Георгиева. Основателката на FEDE fashion studio е била и официален дизайнер и на „Мис България 2010”.

Снимка:
Дизайнерката Вяра Георгиева
Фото: © Иван Коловос за FEDE fashion studio


Интервю

Вяра Георгиева – По пътя към успеха от Милано до България

Галерия


Вяра Георгиева Vyara Georgieva

Фото: © От игла до конец


 Bridal Fashion
  • Личности
  • Модели

designer

Нина Тодорова


Моден дизайнер
и още...

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече