Fashion.BG » Личности

Личности

Kamelia

Камелия

Поп-фолк певица

Камелия е родена на 10 януари 1971 година в град Чипровци, в семейството на Йорданка и Владимир Вескови. Нейният музикален дебют е на 11 години като солист на училищния хор, с който тя изпълнява руска песен. След завършване на гимназиално образование в родния си град през 1986 година, Камелия се премества да учи в София.

Там тя завършва техникума по кожени изделия „Димитър Денев“ със специалност "моделиерство". През 1994 година Камелия за пръв път се появява в публичното пространство, като става победител в организираните по това време конкурси за красота „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“. Това ѝ дава право да участва на финала на конкурса „Мис България“ в София, където се класира сред първите шест най-красиви българки. След това Камелия започва работа като фотомодел и става рекламно лице на транспортната фирма „Агропромстрой“ от гр. Монтана. През лятото тя придобива национална популярност с участието си в телевизионна реклама на фирмата, която има доста сериозна ротация в ефира на националните телевизии Канал 1 и Ефир 2. Успоредно с това Камелия прави и първите си стъпки като певица. Тя започва да пее по сватби и кръщенета в Северозападна България като солистка на бенд с ръководител композитора Пламен Велинов.

Репертоарът им е силно повлиян от доста популярните тогава сръбски и гръцки хитове, които са основна част от сценичната програма. От нея ясно личи, че Камелия откровено подражава на идола си от детските години — сръбската суперзвезда Лепа Брена.

През пролетта на 1996 година Камелия е харесана от ръководителя на оркестър „Видин“ Вени Петков [4] и става част от оркестъра. Взимат я за втора певица и заедно заминават за Швейцария, където работят една година, изнасяйки многобройни концерти предимно в сръбски заведения.

Усмихната, откровена, красива и както винаги много гореща, Камелия застана пред обектива на модния фотограф Теди Грозданов в „Double 4 Studio“ и позира за корицата на последното издание на дигитално списание STARLETTE за 2014 година.

Добрата новина за всички почитатели и хора, които обичат качествената музика е, че през новата 2015 година певицата ще представи дългоочаквания самостоятелен проект. Песента „Дай го двойно“, която е дело на Светльо Къслев вече има и видеоклип, заснет от Валери Милев.

„Интересна е, защото с него направихме песента „Престъпно е“, която нямаше нищо общо с поп фолка и самият клип беше доста арт и доста различен. Е, остана неразбран, но това не ми пречи да си правя кефа на себе си“, споделя Камелия

Певицата, която от момента на появата си на музикалната сцена винаги е била сред топ имената в жанра е известна и със своята откровеност, както в професионален, така и в личен план. Пред изданието Камелия сподели, че най-голямато й предимство според нея е естествеността: „Дори да съм бъркала не съм се притеснявала да кажа: Да аз сбърках! Дори да съм грешала не съм се притеснила да кажа: Да, аз сгреших, издъних се!“.Галерия


Камелия Kamelia

Снимка: Теди Грозданов

Камелия Kamelia

Снимка: Теди Грозданов


 Bridal Fashion
  • Личности
  • Модели

designer

Нели Атанасова


Бивш светски репортер в телевизионното предаване `Огледала` и водещ на шоуто на БТВ `Twister`
и още...

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече