Fashion.BG » Личности

Личности

Valeria Veleva

Валерия Велева

Журналист

Валерия Велева е личност, която мнозина у нас причисляват към най-добрите журналисти и най-точните анализатори на обществено-политическите процеси в България.

Родена е в София, завършва „Българска филология” и „Философия” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. От 1973г. до 1992г. работи в БНТ. Автор е на документални филми и исторически очерци, била е и отговорен редактор на Първа програма. През 1992г. вече е част от екипа на вестник „Дневен труд” и започва своята самостоятелна рубрика „По пантофи”, в която обект на нейните интервюта стават най-известните български държавници, политици, общественици, творци, представители на науката и др. За кратко време рубриката добива широка популярност сред читателите. Заедно с това тя се утвърждава и като авторитетен политически репортер и анализатор на обществените събития у нас. В две поредни години е отличена с наградата „Репортер на годината”- през 1995 и 1996г. През 2002г.

Валерия Велева е удостоена с най-престижната награда в областта на печатните медии у нас - „Черноризец Храбър” за цялостно творчество.През 2001 г. Велева става отговорен редактор на отдел „Общество и анализи” във в. „Труд”. През май 2011 напуска "Труд". В момента публикува анализи и има авторска рубрика в "Стандарт". Води и авторско предаване "по пантофи" в Нова тв. През 2009г. е избрана и за заместник-председател на Комисията за етика в печатните медии към Националния съвет за журналистическа етика.

Автор е на книгите „Мъже на власт”, „Изповеди по пантофи” и "Пари, власт, коменизъм".

Репортер на годинита за 1995 и 1996. Първи носител на наградата "Черноризец Храбър" в печата за цялостно творчество - 2002 година.
 Bridal Fashion
  • Личности
  • Модели

designer

Кристо


Хип-хоп изпълнител
и още...

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече