Fashion.BG » Личности

Личности

Vladimir Ampov - Grafa

Владимир Ампов - Графа

Поп певец и продуцент
Владимир Ампов - Графа е роден на 21 юли 1978 г в София. Син е на известният музикант Кирил Ампов. Своята кариера започва още с дебюта си през 1988 с песента "Вече десет години съм на този свят...".

Носител е на голямата награда на фестивала "Синята перла на Ровин" в Хърватско през 1995 г. и награда за "Най-добро сценично поведение" през следващата година. Албумът "Ако има рай" и едноименната песен от него му носят наградите за изпълнител и поп песен на 2004 на годишните музикални награди на телевизия ММ, както и наградите за "Най-добър текст и албум на 2004 г. " на годишните награди на БГ радио. През месец май 2005 излиза дуетната песен на Графа и Мария Илиева "Крадена любов", с която се нарежда на осмо място между хитовете на Бон Джоуви и Марая Кери в класацията World Chart Express на MTV. През същата година на годишните музикални награди на БГ радио, Графа е отличен с наградата за "Най-добър изпълнител и композитор".

През 2008 година Графа създава собствена продуцентска компания - "Монте Мюзик". Владимир Ампов пише песни за някои от най-харесваните български изпълнители, измежду които са Мария Илиева /"Идваш към мен", "Минало"/, Маги Джанаварова и Нора /"Колко струваш"/, Руши Виденлиев /"”Хотел **" - станала №1 в БГ ТОП 100/. През 2011 г. Графа и фирма "Монте Мюзик" са избрани за музикални продуценти на първия сезон на музикалния формат "X Factor" в България.


 Bridal Fashion
  • Личности
  • Модели

designer

Мирослав Стамов


собственик на верига бутици “Мирó фешън”
и още...

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече